Kauppakatu 22 – tontilla tapahtunutta
Ensimmäinen kaupunginkellari
Kirjansitojamestari J.H. Laaksonen perusti ensimmäisen varsinaisen kaupunginkellarin Jyväskylään 1800-luvun lopulla. Otava Kaupungin Kellari-Ravintola sai pian huonon maineen. Sanomalehdissä uutisoitiin milloin mistäkin ikävyydestä: Otavasta lähtenyt juopunut hukkunut Tourujokeen, Otavassa oli tapahtunut varkaus tai Otavan paheellinen elämä oli saanut kaupunkilaiset huolestumaan.
Kaupunginkellari avattiin J.H. Laaksosen talossa toisen kerran laivuri ja kauppias Joh. Sparfvin toimesta. Sparfvin sai toimelleen luvan sillä ehdolla, ettei perusta ravintolaa yleisten koulujen läheisyyteen. Sparfvin ilmoitti 2.9.1876 sanomalehti Keski-Suomessa avanneensa kaupunginkellari-liikkeen. Viikkoa myöhemmin ilmoitti kuitenkin Agatha Sparfvin miehensä kuolleen ”hivuttavan rintataudin kautta 1.9.1876 kolmekymmentävuotiaana”. Ensimmäinen ilmoitus ei mennyt hukkaan Agathan jatkaessa kaupunginkellarin pitoa paikalla.
21-reikäinen ulkohuussi
Lyseon lehtori Karl Lindroosin ostettua tontin vuonna 1899 hän teetti rakennusmestari Johan Arvid Takalalla suunnitelmat, joissa vanhoja rakennuksia parannettiin ja laajennettiin. Erikoisuuksia olivat muun muassa värilaseilla varustetut kaksi pihanpuolen verantaa sekä peräti 21-reikäinen ulkohuussi.
Esiintymislava
Ennen kuin Kauppakadun ja Asemakadun kulmaan perustettiin 2000-luvun puolella Forum-kauppakeskus, tunnettiin kulma vuodesta 1966 tontin omistaneen Nisulan Osuuspankin mukaan Nisulankulmana. Sitä ennen paikan tunnusrakennus oli ollut Keskus Oy:n puinen kaupparakennus. Kauppakadun alapään kävelykaduksi muuttamisen jälkeen vuonna 1995 Nisulankulman edustasta tuli suosittu tapahtumien ja konserttien esiintymislava.
Vatsa täyteen
Vuosituhannen vaihteessa Forumin yläkerrassa toimi buffee-pitseria. Formaatti oli tuolloin Jyväskylässä uusi: pitsaa, salaattia, juomia ja jäätelöä sai kiinteään hintaan syödä niin paljon kuin jaksoi. Ravintolasta poistuttiinkin usein vasta, kun vatsa oli niin kipeä, ettei sinne mahtunut enää kerrassaan mitään. Buffee-pitserian yhteydessä oli yökerho Night Cat, joka oli varsinkin juuri täysi-ikäisyyden saavuttaneiden nuorten suosiossa. Night Cat oli sisältä pimeä, mutta mustia seiniä koristivat neonpinkit kissankuvat.